Meer weten over onze aanpak? Meer info nodig? Bel ons op +3253701424 Contacteer ons via e-mail

“MAAAT biedt ons de nodige stabiliteit en flexibiliteit”  Remco Maandag, CEO Van Grasdorff 

Van Grasdorff draait al meer dan 80 jaar mee in de verpakkingsindustrie en doet sinds 1 jaar een beroep op de ploeg van MAAAT. 

Remco Maandag, gedelegeerd bestuurder, is lovend over de samenwerking die het voorbije jaar werd opgebouwd. 

Remco Maandag: “Van Grasdorff is gespecialiseerd in vouwkartonnage: we bedrukken, snijden en verlijmen verpakkingen, veelal voor de voedingsindustrie. Momenteel hebben we 45 medewerkers in dienst, maar het is niet evident om in te spelen op plotse pieken in de productie. De zoektocht naar extra personeel via interimkantoren bleek niet zelden even vruchteloos als frustrerend. Het opleiden voor kortstondige opdrachten vraagt enorme inspanningen van onze medewerkers. Ook het enthousiasme bij tijdelijke krachten was vaak ver te zoeken, wat in veel plotse afwezigheden bij deze categorie resulteerden. Om steeds opnieuw te moeten beginnen, weegt op het moraal van de vaste collega’s. We hadden nood aan een andere, duurzame oplossing voor die piekmomenten. In MAAAT vonden we de ideale partner.”  

Van Grasdorff

Betrouwbaarheid en flexibiliteit als grootste troeven 

In een jaar tijd werd een solide samenwerking uitgebouwd. Dagelijks is er een ploeg van MAAAT aanwezig die taken vervult binnen de verschillende productieprocessen van Van Grasdorff. Voor Remco heeft deze werkwijze twee grote voordelen: “De eerste troef is de betrouwbaarheid. MAAAT garandeert ons dat er telkens een volledige ploeg van het gewenste aantal personen klaar staat, iets wat interimkantoren nooit kunnen bieden. Wordt er iemand ziek, dan wordt er binnen het personeel van MAAAT vervanging gezocht. Bovendien zorgt MAAAT er ook voor dat het personeel vooraf is gebrieft. Dat scheelt ons een hoop werk.”. 

Quote

Het tweede grote voordeel van werken met een maatwerkbedrijf is de flexibiliteit. “Bij drukke momenten of onvoorziene omstandigheden kunnen we altijd op MAAAT rekenen voor een snelle en efficiënte oplossing”, zegt Remco. “Zo wordt het aantal personeelsleden op de werkvloer aangepast naargelang de noden.” 

 Een belangrijke vraag die iedereen zich stelt alvorens met een maatwerkbedrijf in zee te gaan, is: Is het inzetten van maatwerkers goedkoper dan interim werkkrachten?’. Nee, maar het is ook niet duurderHet financiële aspect is daardoor nooit de doorslaggevende factor geweest. Maar MAAAT is zo betrouwbaar als een huis en dat gekoppeld aan de flexibiliteit die MAAAT ons biedt is, zijn ze goud waard.” 

Case Van Grasdorff

De bewuste keuze voor maatwerk 

Een maatwerkbedrijf onder de arm nemen was voor het management van Van Grasdorff een bewuste keuze: “Het sociaal aspect is voor ons heel belangrijk. Elk mens heeft zijn kwaliteiten. Als werkgever moeten we ervoor zorgen dat ieder zijn rol optimaal kan vervullen en voldoening kan halen uit de job. Deze filosofie is ook de reden waarom de MAAATploeg wordt ingezet te midden van onze eigen werknemers, in plaats van hen samen onder te brengen in een afzonderlijke ruimte. Dit doet wonderen voor hun gevoel van eigenwaarde en het geeft hen vertrouwen om nieuwe taken te gaan uitvoeren. Ze horen echt bij het team.” 

 

Van terughoudendheid tot duurzaam partnerschap 

Hoewel de keuze voor MAAAT een evidentie was voor het management, bleek het dat niet voor de medewerkers. Remco: Toen wij met het management een samenwerking met een maatwerkbedrijf aankondigden, heerste er niet onmiddellijk een hoerastemming bij al onze vaste medewerkers. Sommigen waren wat argwanend. Gelukkig is het tij snel vanzelf gekeerd. MAAAT is er niet om jobs af te pakken, maar net om onze medewerkers te ontlasten en te helpen focussen op hun kerntaken. Dat besef kwam er snel op de werkvloer.” 

Van Grasdorff

Een jaar later kan men spreken van een solide partnerschap, ook in tijden van corona. Remco: “Sinds oktober 2019 hebben we onze maatwerkers maar twee weken moeten missen, en dat was aan het begin van de lockdown. Omwille van de regels omtrent social distancing mochten ze niet pendelen met de minibusjes van MAAAT. Na 14 dagen kwamen we op het idee om een busmaatschappij te laten instaan voor hun vervoer, zodat de productie verzekerd bleef.

Daarnaast hebben we in deze ongezien drukke periode onze samenwerking nog uitgebreid: voor het eerst voert MAAAT ook opdrachten voor ons uit op de eigen site. 

Eerlijk? Ik zie het vervolg van de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. 

Van Grasdorff

Is uw bedrijf ook klaar voor maatwerk op de werkvloer? Neem dan snel contact met ons op.


Ja, laat maar komen!

Deze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info