Door corona verlieten veel personeelsleden de horeca. Gelukkig vonden wij bij MAAAT de nodige ondersteuning.
Christ: “Door corona vielen onze opdrachten weg. Toen we eindelijk opnieuw feesten mochten organiseren, sloeg de paniek toe: veel personeelsleden hadden in een andere sector jobzekerheid gezocht, en wie was gebleven, moest opnieuw wennen aan de onregelmatige uren en werkritme. Vergelijk het met topsport: wie twee jaar heeft stilgezeten, loopt tijdens de eerste training niet meteen een marathon. We moesten dus op zoek naar betrouwbare extra krachten. Eerder dan bij een interimkantoor, vonden we wat we zochten bij MAAAT.”
Sommige maatwerkers ontdekten hier hun kooktalent
Christ: “De zoektocht naar extra personeel eindigde na wat omzwervingen bij MAAAT. Sinds mei 2022 werkt een team maatwerkers, begeleid door een teamcoach, een aantal dagen per week op onze site. Hun taken zijn divers: op maandag zijn ze vooral bezig in de logistieke ruimte: opruimen, servetten plooien, kwaliteitscontrole op de gewassen glazen, het sorteren van bestek… Maar op de andere dagen werken de maatwerkers ook in de keuken: groenten snijden, glaasjes vullen… Het is secuur werk maar het lukt. In sommige maatwerkers herken je de precisie en het tempo van een echte kok, dat is fantastisch om te zien. Tegelijk zorgt de teamcoach er ook wel voor dat ze zich in al hun enthousiasme niet vergalopperen, door structuur aan te brengen en door een rotatiesysteem te hanteren.”