Meer weten over onze aanpak? Meer info nodig? Bel ons op +3253701424 Contacteer ons via e-mail

Geen message in a bottle maar wel een fles met een boodschap, dat is het product van Paveau. In augustus 2021 richtte Isabelle De Pauw, na een vruchteloze zoektocht naar mooie glazen flessen om kraantjeswater in te bewaren, haar eigen bedrijf op. Met Paveau zet je niet enkel een verpakkingsvrij en duurzaam alternatief, maar meteen ook een echte eyecatcher op tafel.

Ondernemen met een missie

Isabelle De Pauw: “Bij ons thuis wordt geen flessenwater aangevoerd, we drinken uitsluitend kraantjeswater. Dat is een bewuste keuze sinds mijn tienerjaren. Toen trok ik als 18-jarige naar Australië. Daar werd ik voor het eerst met mijn neus op de waterproblematiek gedrukt, nog voor dit in onze contreien een topic werd. Water werd daar toen al terecht behandeld als een kostbaar goed. Die filosofie wil ik met Paveau maar al te graag uitdragen. Toen ik  een mooie waterfles zocht om op de eettafel te zetten, was mijn keuze snel gemaakt. Ik richtte Paveau op: duurzame, handgemaakte flessen in een cadeauverpakking. Zo wil ik enerzijds mensen stimuleren om meer kraanwater te drinken, en tegelijk de afvalberg verkleinen. Iets goed doen voor de planeet, dàt is mijn doel. Ik wil ondernemen met een missie.”

Een eenmanszaak heeft partners nodig

Zo gezegd, zo gedaan. Isabelle ontwierp prachtige flessen, gaf ze allemaal de naam van een Australisch strand, en zocht een plek waar flessen nog met de mond werden geblazen.

Isabelle: “Na de productie komen mijn flessen per pallet aan in ons magazijn. Vanaf de start deed ik alles zelf: zowel de online verkoop rechtstreeks aan de consument als de verkoop aan de retail. Gelukkig stonden enkele vrienden en familie klaar om af en toe een handje toe te steken – wat meer dan welgekomen was.  Zo’n eenmanszaak brengt een hele logistieke puzzel met zich mee en het is bijzonder tijdrovend: kwaliteitscontrole, verpakken, versturen… ”

“Ik moest een oplossing zien te vinden voor de werkdruk. Paveau werd te groot om alles alleen te bolwerken, maar anderzijds was het nog te pril om personeel aan te nemen. Uiteindelijk kwamen er twee oplossingen uit de bus. In eerste instantie zorgde ik ervoor dat mijn flessen in een twintigtal winkels worden verkocht. Maar de grootste hulp vond ik bij MAAAT.”

Isabelle De Pauw

Samen inzetten op werelddoelen voor duurzame ontwikkeling

Isabelle: “Via een BRIO-traject bij VOKA kwam ik in contact met MAAAT. Het bleek precies de partner die ik nodig had. Er zijn weinig bedrijven die zowel voor de kwaliteitscontrole als voor het logistieke gedeelte kunnen instaan. En laat dat net de sterkte van MAAAT zijn. Ik heb geluk dat ik MAAAT heb gevonden, zij zijn de oplossing voor mijn logistiek vraagstuk.”

“Bovendien wil het maatwerkbedrijf zich toespitsen op ecologische en circulaire projecten. Je kan wel stellen dat Paveau en MAAAT samen hun steentje bijdragen aan het bereiken van de  SDG’s (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties). Dat schept een sterke band.”

Quote

Controle, stockage en orderpicking

Isabelle: “De afgewerkte flessen worden rechtstreeks van de leverancier naar MAAAT gebracht. Na een kwaliteitscontrole ter plaatse, worden de flessen daar gestockeerd. Ook de retailbestellingen verlopen via het maatwerkbedrijf: zij doen de orderpicking, maken de pakketten klaar voor de winkels en zorgen zelf voor de verzending.”

Sinds juni gingen er al zo’n 6 000 flessen de MAAAT-rekken in en uit. Een handvol medewerkers voeren de opdrachten voor Paveau uit. Isabelle: “Ik kom bij MAAAT geregeld over de vloer. Samen met de teamcoach werk ik goede instructies uit en optimaliseren we het proces gaandeweg op hun tempo. Als ik een hele dag aanwezig ben op de werkvloer, dan voel ik de appreciatie van de maatwerkers. Het is voor beide partijen fijn om de mensen waarmee je werkt te leren kennen.”

Ook voor MAAAT is Paveau een ideale klant. Isabelle is de eerste die het nieuwe klantenportaal van MAAAT mee zal uittesten. Via het portaal zal ze haar stock en orders kunnen consulteren, leveradressen invoeren…

Isabelle “Ik ben met plezier het proefkonijn. Ik had zelf heel weinig ervaring toen ik Paveau oprichtte. Ik bekijk dit als een leerproces langs twee kanten. Het voelt goed om samen te groeien.”

Paveau

Uitbreiding van de samenwerking

Isabelle is tevreden over hoe de samenwerking met MAAAT verloopt en een duurzame samenwerking is haar doel. In de toekomst ziet ze nog extra mogelijkheden.

Isabelle: “De webshop beheer ik momenteel nog zelf, maar ook dat wil ik afbouwen. Het toeval wil dat MAAAT zich net meer wil gaan specialiseren in e-commerce, dus dat opent perspectieven. We bekijken binnenkort zeker hoe we daar in de toekomst kunnen gaan samenwerken. Ook de nieuwe oplossing die MAAAT biedt voor het op maat maken van dozen kan een meerwaarde zijn.”

 

Uitbreiding van de samenwerking

Deze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info