Meer weten over onze aanpak? Meer info nodig? Bel ons op +3253701424 Contacteer ons via e-mail

Red-use is een Dendermondse start-up in herbruikbare recipiënten, zoals foodbowls en herbruikbare bekers. Het bedrijf is actief op verschillende terreinen. Zo ondersteunen ze niet enkel foodevents, maar veroveren ze momenteel ook hun plekje binnen de horeca, de retail, de bedrijven en uitleenplatformen. Red-use klopte bij MAAAT aan voor het wassen en stockeren van hun materialen.

Dieter Van Biesen, Co-founder van red-use: “Red-use biedt verschillende toepassingen aan. Zo kun je onze herbruikbare potjes en bekers niet enkel terugvinden in horecazaken, maar ook in supermarkten waar verse slaatjes en sapjes worden verkocht. Daarnaast helpen we bedrijven verduurzamen door het leasen van herbruikbare (koffie-)bekers en bowls voor hun bedrijfskantines. En via uitleenplatformen bij openbare besturen en intercommunales, kunnen ook evenementorganisatoren beroep doen op onze herbruikbare bekers. Deze slimme producten zijn voorzien van een rfid-chip en QR-code, zodat ze zich perfect lenen tot werken met waarborgen én het bijhouden van de stock.”

Circulair, lokaal en sociaal

Dieter: “Onze producten zijn bovendien niet enkel ‘slim’; ze zijn ook nog eens ecologisch. Wanneer je onze producten voor een derde keer gebruikt, betekenen ze al een winst voor het milieu. Ze worden deels gemaakt van gerecycleerde plastics. Onze defecte producten worden op hun beurt ook opnieuw afgebroken om ze opnieuw te kunnen gebruiken als basis voor een foodproduct. Daarin onderscheidt red-use zich: wij overzien de hele keten. We laten de recipiënten produceren, we weten waar ze worden ingezet, we reinigen ze én we laten kapotte producten recycleren. Die traceability garandeert dat onze kapotte bekers en bowls na verwerking terug kunnen we ingezet voor foodproducten.”

“Met red-use trekken we niet enkel de kaart van de duurzaamheid. We kozen ook bewust voor een link met  lokale en sociale economie. Onze herbruikbare recipiënten worden in België gemaakt. Verder werken we samen met twee Aalsterse maatwerkbedrijven: bij MAAAT wordt momenteel een professionele wasstraat geïnstalleerd voor het wassen en drogen van het gebruikte materiaal. Daarna wordt alles ook daar ter plekke gestockeerd en klaargezet voor afhaling. Stroom vzw zorgt voor het transport van en naar de klanten en de afhaalpunten. Door de samenwerking met deze bedrijven zorgen we ervoor dat de gebruikte materialen diezelfde week nog opnieuw de deur uit kunnen.”

Red-Use

Bij een interimkantoor huur je individuen in, bij MAAAT krijg je een team.

Dieter: “Het stond snel vast dat we met deze twee maatwerkbedrijven in zee wilden gaan. De nabijheid is een troef, net als de betaalbaarheid – want de markt is nog niet bereid om meer te betalen voor herbruikbare bekers dan voor single use plastics. Voor red-use is dat echter niet het belangrijkste. Samenwerken met MAAAT voor de wasstraat is een veel betere oplossing dan onze eigen wasstraat te installeren en te werken met interimkrachten. Het grote verschil tussen MAAAT en tijdelijk personeel is dat MAAAT zeer snel en flexibel kan schakelen wanneer er een grote opdracht binnenkomt. Bovendien huur je een team in, dat vooraf opgeleid is én wordt begeleid door een teamcoach die alle verantwoordelijkheid neemt. Als klant moet je niet investeren in begeleiding, controle en personeelsadministratie, dat geeft een pak minder zorgen.”

“Dat MAAAT daarnaast zorgt voor de stockage van onze materialen en het klaarzetten van bestellingen voor transport, maakt ook dat we bij red-use kunnen besparen op infrastructuur en bedrijfsoppervlakte. Weet je van wat van MAAAT een ideale partner van ons maakt? Ze denken mee, ze hebben de expertise en het netwerk waar je handig gebruik van kunt maken en ze zijn erg flexibel. Zo zagen ze het meteen zitten om een subsidiedossier in te dienen voor het financieren van de wasstraat én werd al rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Onze samenwerking mag dan nog nieuw zijn, ik zie het helemaal goed komen.”

Quote

Red-use is een start-up in herbruikbare recipiënten, zoals foodbowls en herbruikbare bekers. Het bedrijf resorteert onder de holding Goodless, waar heel wat smarttechnologie verzameld zit. Red-use werkt nauw samen met de andere bedrijven binnen Goodless die zich focussen op de evenementensector (Goodless Events), of op het wassen van herbruikbare foodproducten (Profi Wash). Red-use is gespecialiseerd in langlopende opdrachten voor de horeca, de retailsector, bedrijven en openbare besturen. Alles over red-use lees je op https://red-use.be/.

Deze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info