Meer weten over onze aanpak? Meer info nodig? Bel ons op +3253701424 Contacteer ons via e-mail

Op 21 oktober openden we bij MAAAT een indrukwekkende nieuwbouw op onze site. Het gebouw van 3400 m² wordt het nieuwe logistieke hart van het bedrijf met zo’n 795 meter aan magazijnrekken, ruimte voor 3258 paletten en een professionele wasstraat voor herbruikbare bekers. De nieuwe hal past in de strategie van MAAAT om meer in te zetten op slimme logistiek in het algemeen en e-commerce in het bijzonder. De première van de nieuwe hal was voorbehouden voor onze maatwerkers zelf. Zij mochten hun nieuwe werkplek komen ontdekken tijdens een groot openingsfeest.

60 jaar talentontwikkeling

MAAAT zit al meer dan 60 jaar lang op het bedrijventerrein van het Wijngaardveld, toen nog onder de naam Beschutte Werkplaats Aalst. Het geloof in het kunnen van de maatwerkers is al die tijd nooit veranderd, maar verder zou je het bedrijf niet meer herkennen. MAAAT is immers niet zomaar een maatwerkbedrijf. Met een dynamische ploeg aan het stuur zijn onze plannen ambitieuzer dan ooit. En dat loont: we openen niet enkel een nieuwbouw op de site, er worden het komende jaar nog een twintigtal personeelsleden aangeworven, bovenop de 188 mensen die al in dienst zijn. Samen zijn we klaar om een nieuwe economische weg in te slaan.

Uitbreiding en centralisering

MAAAT voert verschillende opdrachten uit op vlak van productie en logistiek. Dat gebeurt zowel binnen de eigen muren als op verplaatsing bij de klant. Daarnaast bieden we bij MAAAT ook oplossingen op maat aan. Momenteel werken we vanuit twee gebouwen op het Wijngaardveld, op enkele honderden meters van elkaar verwijderd. Om efficiënter te werken, zal de komende jaren alles op de hoofdsite worden gecentraliseerd. De eerste stap is nu de opening van een 3400m² grote nieuwbouw. Daarna wordt ook het bestaande gebouw vernieuwd en wordt een personeelsruimte gecreëerd. De nieuwe hal zal vooral dienstdoen als logistieke hub. Directeur Johan Delauw: “Met de nieuwbouw lossen we het structureel plaatsgebrek op én kunnen we extra werkgelegenheid creëren. Het biedt ons ook de mogelijkheid om als maatwerkbedrijf relevant en innovatief te blijven. Wij zijn voor onze klanten een logistieke partner van A tot Z: we kunnen instaan voor het plaatsen van bestellingen, stockbeheer, kwaliteitscontrole, orderpicking, labelen, verpakken en verzenden. Dat bespaart bedrijven – van startups en webshops tot internationale spelers – niet enkel tijd en personeel uit, ze moeten ook niet meer investeren in eigen opslagruimte.”

Bij MAAAT werken we vooral samen.

Focus op duurzaamheid

MAAAT heroriënteert zich ook op inhoudelijk vlak. Johan: “Charles Darwin zei het al: het zijn niet de sterksten van de soort die overleven, maar wel de meest adaptieve. Met MAAAT verleggen we nu onze focus: we zijn niet enkel bezig met sociale economie, maar ook met ecologische economie. Het voorbije jaar zijn we ons meer gaan toeleggen op opdrachten waar duurzaamheid een belangrijke factor is: voor Paveau controleren, stockeren en verzenden we glazen flessen die kraantjeswater promoten; voor Nectarist bouwen we bijenkasten; voor Red-use kochten we een wasstraat aan om herbruikbare bekers professioneel te reinigen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. De volgende stap: meer inzetten op duurzame e-commerce.”

MAAAT zet mensen centraal

MAAAT zet mensen centraal

Het belangrijkste kapitaal van MAAAT, dat zijn de mensen zelf. De plannen voor de invulling van de nieuwe ruimte werden gemaakt samen met teamcoaches en maatwerkers. In Fabriek Logistiek gingen maatwerkers en teamcoaches ook uitgebreid materialen uittesten om zo de meest logische indeling en de meest gebruiksvriendelijke machines aan te kopen.

Ook tijdens de officiële opening van de nieuwbouw was de hoofdrol weggelegd voor het eigen personeel. Door coronaperikelen kregen onze medewerkers de voorbije twee jaar geen personeelsfeest, maar dat werd nu dubbel en dik ingehaald met een rondleiding, receptie en walking dinner. Philippe Kiekens, voorzitter van de raad van bestuur van MAAAT, mocht het feest op gang trappen en alle medewerkers welkom heten: “Bij MAAAT werken we hard, werken we zacht, maar werken we vooral samen. Daarom is de première voor onze maatwerkers. Ze staan altijd centraal, maar vandaag nog dat tikkeltje meer.”

Deze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info